pizzavadasz.com
Térkép kinyit
0 (0)

Dóm Étterem Pizzéria

Király u.3, Pécs
36 30 256 5077

Színházi miliővel, állandó kiállítással és gasztroszínházi előadásokkal várja a színházbarátokat és a gasztronómia szerelmeseit a Dóm Art Bistro.

Már a kapualjnak is színház szaga van: a Pécsi Nemzeti Színház archív plakátjai adják meg a felvezető hangulatot az újragondolt magyaros ételeket és színházi tematikát kínáló művész bisztróban.

Az étterem falait ugyancsak a Pécsi Nemzeti Színház archívumából származó fotók és relikviák díszítik, egészen az 1830-as évektől napjainkig. Az ötletgazda a Dóm új tulajdonosa, aki vendéglátással és turizmussal foglalkozó szakemberként újra életet kívánt lehelni a 25 éve alapított, egykor igen népszerű sörözőbe. Szerinte ma már nem elég a jó konyha, a minőségi kiszolgálás és a színvonalas környezet, a turistáknak és a helyi vendégeknek is kell valami extra, ez az extra pedig a tartalom.

A gasztronómia és a színházművészet összekapcsolásához a Pécsi Nemzeti Színház közelsége adta az ötletet, olyannyira, hogy az étterem 90 fős különtermét gasztroszínháznak rendezte be, ahol hétvégenként előadással egybekötött gasztroszínházi esteket tartanak majd. Hogy ez mit jelent? Tehetséges színház szakos és bölcsész hallgatók egy adott témában maguk írnak és adnak elő egy zenés vagy prózai produkciót, de úgy, hogy közben ők veszik fel a rendelést is és ők is szolgálják fel az étkeket. Természetesen jelmezben, megmaradva adott szerepükben! Az ételsor, pedig minden esetben megpróbál illeszkedni - korban és stílusban egyaránt - az adott előadáshoz. A gasztroszínház vendégei így hatványozott élményekhez jutnak.

A nyitó esten egyedi lakatfalat is avattak a helyszínen. Az első lakatokat a megnyitó résztvevői, többek között Rázga Miklós, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója helyezték el a Dóm Art Bistro udvarán.

Az ötlet kivitelezésében, a színházi fotók és plakátok kiválasztásában, nagyításában és bekeretezésében a tulajdonos segítője Körtvélyesi László fotóművész volt, zömében az ő színházi fotói láthatók a falakon.

A tulajdonos álma, hogy visszatérjen a színházbajárás régi jó hagyománya Pécsett, miszerint a színházi előadást egy komótosan elköltött hangulatos vacsora követ a Király utca egyik különleges éttermében, majd egy kis séta - esetleg cukrászda - ugyanott.

Házhozszállítás:

Házhoz szállítás 10:00 és 23:00 között!

 

Nyitva tartás:

Hétfő - Vasárnap 08:00 - 00:00
Péntek - Szombat 08:00 - 02:00