pizzavadasz.com
Térkép kinyit
0 (0)

Trattoria Venezia

VIII. József krt. 85, Budapest
06 1 235 09 55

Velence egyike a világ azon kevés városának, amelyre jogosan ráillik, hogy páratlan. Dacolva a leküzdhetetlennek tűnő nehézségekkel, a szó szerint ingoványos talajjal, amelyre épült, az Adria árapályhullámaival, a várost nem is oly ritkán elöntő áradásokkal, Velence ma is él. A középkorban, az egymást követő dózsék uralma alatt, hatalma Konstantinápolyig (ma Isztambul) ért, a felhalmozott gazdagság pedig páratlan műalkotásokban öltött testet.

A konyhaművészet a népi hagyomány és kultúra szerves részét képezi, hűen tükrözve népe múltját és jellemét. Különösen igaz ez Velencére, ahol az eredeti és ízletes helyi gasztronómia egy nagy nemzetéről mesél, a változatos fogások pedig, amelyekben az ellentétes ízek, az édes és a sós harmonikusan kiegészítik egymást, a tengeri kereskedelem folytán Velencében találkozó különböző kultúrák, a Kelet és a Nyugat, Észak és Dél keveredését juttatják eszünkbe.

A fűszerek a Kelet hatását tükrözik, a vadhús, a szárnyasok és a zöldségek használata pedig a Nyugatét. Bár a receptgyűjteményekben viszonylag kevés halételt találunk, talán azért, mert a velencei konyha a halat túlságosan egyszerűnek és póriasnak találja. Mivel a hal a tenger közelsége folytán az egyszerűbb emberek eledele volt, korabeli dokumentumokból tudjuk, hogy igen sokféle – pisztrángból, rombuszhalból, nyelvhalból és aranykeszegből – készített halétel létezett. A legrafináltabb és a legkedveltebb ételek azonban szárnyasokból készültek. Jellegzetes a risotto is, amely Velencében hígabb, mint a félsziget más területén.

Házhozszállítás:

Rendelés és házhozszállítás
Kérjük hívja diszpécserünket a 06 1 235 09 55 számon.

Nyitva tartás:

Hétfő - Vasárnap 11:30 - 24:00