pizzavadasz.com
Térkép kinyit
0 (0)

Tommy di Napoli

Árpád fejedelem útja 8, Budapest
36 1 335 0222

Amikor megérett bennünk az elhatározás, hogy megnyissuk a Tommy di Napoli-t, már világos és konkrét elképzeléseink voltak az éttermet illetően. Tudtuk, hogy mást, többet szeretnénk adni vendégeinknek, mint a többi olasz étterem a fővárosban. Elsősorban eredeti olasz alapanyagokból, olasz szakemberek irányítása mellett autentikus olasz - egészen pontosan - Nápolyi ételeket. Sosem volt célunk egy fennkölt „Fine Dining” étterem létrehozása, sokkal inkább a barátságos, vidám, jó hangulatú Nápolyi trattoriát szerettünk volna megidézni Budapesten. Ez a szemlélet vezetett minket kollégáink kiválasztásánál is, akiket bár nem Michelin csillagos éttermekből toboroztunk, de lelkesen és vidáman igyekszenek kielégíteni a vendégek kívánságait.

Emellett törekedtünk arra is, hogy a magas minőségű alapanyagokból készült ételeink árai is a barátságos kategóriába sorolhatóak legyenek. Az étterem belső kialakításával Európa egyik legkiemelkedőbb építész irodáját bíztuk meg és ragaszkodtunk a magas minőségű anyagok felhasználásához, melyek egy részét Olaszországból hozattuk. Úgy gondoljuk megérte a sok fáradozás, a számtalan éjszakába nyúló egyeztetés tervezőkkel, kivitelezőkkel, hiszen egy olyan miliőt sikerült kialakítanunk, ahol bárki otthon érezheti magát.

Nem titok, hogy Tamás kedvence a Nápolyi konyha, amit hat éven át ízlelgetett nap, mint nap. Nem is lehet ezeket az éveket feledni, ezért úgy gondoltuk, hogy ez az érzés másokat is rabul ejt majd. A vízilabdás kötődés okán, a sok kínálkozó fővárosi lokáció közül a „Komi”-ra esett a választás, annak ellenére, hogy a helyiség tragikus állapotban volt. A nyitáshoz egy év fáradtságos munkája kellett. Míg a tervezők és a kivitelezők itthon tették a dolgukat, a két barát - kiváló Nápolyi kapcsolataikat felhasználva - az alapanyagokat térképezték fel. Kóstoltak tésztát, paradicsomot, sajtot és megannyi finomságot, hogy végül a legjobbakkal térjenek haza. A Mozzarella di Bufala Luis kézműves sajtműhelyéből érkezik Mondragoneból, akárcsak a Fior di Latte vagy a többi bivalytejből készült ínyencség. A sonkák, a szalámik és kolbászok, szintén ebből a városkából, kistermelőktől kerül a konyhánkba. Hosszabb szervezés után az igazi Vesuvio paradicsom heti szállítását is megoldottuk. Az alapanyagok beszerzése után a következő utak alkalmával leendő kollégáink megtalálása volt a feladat, akik a nyitásnál voltak segítségünkre.

A borok tekintetében kivételes módon nem ragaszkodtunk az Itáliai kínálathoz. Borlapunkon az ismert és elismert borászatok mellett helyet kapott néhány kisebb kézműves pincészet egy-két izgalmas tétele is. Sopron, Badacsony vagy éppen a Bükki borvidék kiválóságait gyűjtöttük össze, mely borok méltón kísérik ínycsiklandó ételeinket.

Nyitva tartás:

Hétfő - Csütörtök 12:00 - 22:00
Péntek - Szombat 12:00 - 23:00
Vasárnap 12:00 - 18:00